ГЕРБ ще проведе консултации при Плевнелиев в четвъртък
ГЕРБ ще проведе консултации при Плевнелиев в четвъртък / БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ ще проведе консултации при президента Росен Плевнелиев в четвъртък. Това заяви председателят й Цветан Цветанов.

"Вчера имахме извънреден председателски съвет заедно с финансовия министър дали да се разглежда бюджетът за 2017 г. в ресорните комисии и да се внася в пленарна зала. Всички изразиха становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да се приеме. Четвъртък и петък ще имаме възможност да го гледаме в пленарна зала", съобщи Цветанов.

Цецка Цачева остава председател на парламента

"Оставката на кабинета ще бъде гледана утре (бел.ред. 16 ноември, сряда) като първа и единствена точка. След това ще има и политически консултации, които ще бъдат проведени от президента Росен Плевнелиев с всички парламентарно представени групи, за да може след това да се търсят някакви други решения, които могат да бъдат полезни за държавата", уточни той.

БСП започва политически консултации с останалите парламентарни групи

Той уточни, че от ГЕРБ не са поканени за следобедните срещи-консултации, които БСП провежда. Запитан кога ГЕРБ са поканени на среща при Плевнелиев, Цветанов обясни, че това ще стане в четвъртък.